Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hagfors

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hagfors. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hagfors som finns hos arbetsgivaren.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Hagfors kommun

Hagfors kommun erbjuder dig stora möjligheter till balans i livet. Du kan göra karriär och samtidigt njuta av ett gôtt liv med livskvalitet. Här finns ett modigt fôlk med framåtanda som uppskattar kombinationen av den lilla stadens potential och närheten till en storslagen natur.  Vårt handlingskraftiga näringsliv stärker kommunen och sätter Hagfors på kartan internationellt. Den lokala flygplatsen gör att det är nära till Stockholm och resten av världen... Visa mer
Hagfors kommun erbjuder dig stora möjligheter till balans i livet. Du kan göra karriär och samtidigt njuta av ett gôtt liv med livskvalitet. Här finns ett modigt fôlk med framåtanda som uppskattar kombinationen av den lilla stadens potential och närheten till en storslagen natur. 


Vårt handlingskraftiga näringsliv stärker kommunen och sätter Hagfors på kartan internationellt. Den lokala flygplatsen gör att det är nära till Stockholm och resten av världen, vilket skapar möjligheter i både jobbet och privatlivet. 


Här hjälps vi åt att skapa ett rikt liv och tillsammans möjliggör vi en attraktiv kommun. Läs mer om arbetet i Hagforsstrategin.


ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGKONTORET


Miljö- och byggkontoret är en del av samhällsbyggnadsavdelningen inom Hagfors kommun. Miljö- och byggkontoret har ett myndighetsansvar och ser till att lagstiftningen inom miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagstiftningen, plan- och bygglagen och


strandskyddslagen efterlevs i kommunen. Vi ansvarar för all tillsyn och tillstånd inom ovan angiven lagstiftning. 


I rollen som medarbetare på miljö- och byggkontoret är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. På miljö- och byggkontoret arbetar vi utifrån en mycket långtgående delegationsordning. Arbetet ställer stora krav på inspektörerna men det ger också stor frihet under ansvar. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete. På vår arbetsplats är vi måna om varandra och tar gemensamt ansvar för verksamheten. Vi delar med oss av vår kunskap, stödjer varandra och gillar att bolla idéer i en trygg miljö med ständig förbättring i fokus.


ARBETSUPPGIFTER 


Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken. Det innebär tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet. I arbetet ingår att förbereda och genomföra inspektioner, informera, skriva rapporter/beslut, följa upp krav, åtgärder och beslut med mera. Du ansvarar för att fatta myndighetsbeslut i enlighet med delegationsordningen eller att bereda och föredra ärenden inför politiska beslut. En viktig del i arbetet är att ge kvalificerade råd och information inom ditt område till företag och medborgare.


Du arbetar i team tillsammans med ytterligare tre medarbetare inom miljö- och byggkontoret och förväntas självständigt handlägga, registrera, bedöma samt fatta beslut i de ärenden som du tilldelas inom ditt uppdrag. Ärenden hanteras i systemet ECOS. Eftersom vi är en liten enhet kan ditt arbete även komma att omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggkontorets verksamhetsområden.


KVALIFIKATIONER


Du har relevant högskoleutbildning inom miljöområdet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har kunskap inom miljöbalken, utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet samt erfarenhet av myndighetsutövning och tillsynsarbete.


För att lyckas i rollen bör du ha några års relevant yrkeslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att tolka och tillämpa lagrum. I myndighetsrollen bör du som person ha förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut. Du bör ha en hög social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med verksamhetsutövare och allmänhet. Du har en god förmåga att planera, skapa struktur, prioritera och driva dina ärenden framåt. Vidare ska du kunna uttrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift.


Körkort med förarbehörighet B är ett krav.


LÖN


Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk


FACKLIGA FÖRETRÄDARE


Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.


ÖVRIGT


Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Rekrytering sker fortlöpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt. 


Rekryteringsprocess kan avslutas i förtid.  


VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Alkoholinspektör/hälsoskyddsinspektör

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 - 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida www.hagfors.... Visa mer
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 - 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida www.hagfors.se.

ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGKONTORET
Miljö- och byggkontoret är en del av samhällsbyggnadsavdelningen inom Hagfors kommun. Miljö- och byggkontoret arbetar med rådgivning, myndighetsutövning, verksamhetsansvar och service inom bygglov, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkohol-, tobak- och läkemedelskontroll samt lotteritillstånd. Vi ansvarar för all tillsyn och tillståndsgivning inom berörd lagstiftning. 
Som medarbetare på miljö- och byggkontoret är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. På miljö- och byggkontoret arbetar vi utifrån en mycket långtgående delegationsordning. Arbetet ställer stora krav på inspektörerna men det ger också stor frihet under ansvar. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete. På vår arbetsplats är vi måna om varandra och tar gemensamt ansvar för verksamheten. Vi delar med oss av vår kunskap, stödjer varandra och gillar att bolla idéer i en trygg miljö med ständig förbättring i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet omfattar handläggning och tillsyn inom ramen för alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter, lagen om tobaksfria nikotinprodukter och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel.  Som inspektör har du en central och viktig roll under hela tillståndsprocessen. Du ansvarar för ärendegången och samlar in material och analyser samt sammanställer remissvar från berörda instanser såsom Skatteverket, Kronofogde- och Polismyndigheten m.fl. Utredningarna är breda och kräver kompetens inom många områden. Då Hagfors kommun samverkar med Filipstad och Munkfors kommuner innebär det att du ska utöva tillsyn även i dessa kommuner. Viss helg och kvällstjänstgöring förekommer i samband med tillsyn.
I uppdraget tillkommer också viss del arbete med hälsoskyddsärenden, handläggning och inspektion inom området hälsoskydd och andra inom kontoret förekommande uppgifter. 

KVALIFIKATIONER
Utbildning på högskolenivå med inriktning mot rättsvetenskap, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
Mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
B-Körkort

Meriterande 
Erfarenhet av handläggning enligt alkohollagen eller andra i tjänsten förekommande arbetsuppgifter.
Erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig sektor.
I rollen behövs noggrannhet och gärna vana av myndighetsutövning. Du som söker behöver ha ett gott omdöme, integritet, servicekänsla och förmåga att behålla ditt lugn i pressade situationer. Du skall kunna arbeta självständigt och ta ansvar för utredningar och beslut. Vi ser gärna att du har kunskap vad gäller lagstiftning, relevanta aktörer och praktiska verktyg.Vidare har du god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Helene Eng, Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.

ÖVRIGT
För att främja jämställdheten på arbetsplatsen uppmuntrar vi särskilt män att söka tjänsten.
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Kommunekolog

Ansök    Jan 23    Hagfors kommun    Ekolog
ARBETSPLATS SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN Hagfors kommun erbjuder dig stora möjligheter till balans i livet. Du kan göra karriär och samtidigt njuta av ett gôtt liv med livskvalitet. Här finns ett modigt fôlk med framåtanda som uppskattar kombinationen av den lilla stadens potential och närheten till en storslagen natur.  Vårt handlingskraftiga näringsliv stärker kommunen och sätter Hagfors på kartan internationellt. Den lokala flygplatsen gör att det är när... Visa mer
ARBETSPLATS SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN
Hagfors kommun erbjuder dig stora möjligheter till balans i livet. Du kan göra karriär och samtidigt njuta av ett gôtt liv med livskvalitet. Här finns ett modigt fôlk med framåtanda som uppskattar kombinationen av den lilla stadens potential och närheten till en storslagen natur. 
Vårt handlingskraftiga näringsliv stärker kommunen och sätter Hagfors på kartan internationellt. Den lokala flygplatsen gör att det är nära till Stockholm och resten av världen, vilket skapar möjligheter i både jobbet och privatlivet. 
Här hjälps vi åt att skapa ett rikt liv och tillsammans möjliggör vi en attraktiv kommun. Läs mer om arbetet i Hagforsstrategin.

Samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för ett flertal olika verksamheter som till exempel gator, fastigheter, lokalvård, samhällsplanering och flygplats. Inom avdelningen samordnas också kommunens gemensamma naturvårds- och miljömålsarbete.  


ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker nu en kommunekolog. I ditt arbete och som specialist inom naturvårdsfrågor kommer du samarbeta med flera funktioner inom avdelningen. Du är direkt underställd samhällsbyggnadschef och kommer att arbeta i mycket nära samarbete med kommunens miljöstrateg. Som kommunekolog har du huvudansvar för att bevaka och driva kommunens naturvårdsarbete. Arbetet sker genom både strategisk fysisk planering men också med konkreta skötselåtgärder och övervakning i fält. Som specialist i en liten organisation förväntas du arbeta över ett brett spann med olika uppdrag och för att lyckas krävs flexibilitet och god samarbetsförmåga.

I din roll kommer du bland annat att arbeta med frågor som rör vattenförvaltning, reservatsskötsel och skogsvård. Vidare kommer du i din roll som specialist att stötta verksamheterna med olika typer av analyser, inventeringar och miljökonsekvensbeskrivningar i frågor, utredningar och projekt som rör samhällsplanering eller samhällsservice av olika slag, som till exempel detaljplaner, VA-planer och projekt. Du förväntas självständigt kunna ta initiativ och driva olika former av naturvårdsprojekt. 

Vi söker dig som har examen som ekolog alternativt biolog eller motsvarande från högskola/universitet och därtill har kunskaper i samhällsbyggnadsfrågor, hållbarhet och goda kunskaper i gällande lagstiftning såsom miljöbalken och plan- och bygglagen. Du behöver ha goda kunskaper om vattenförvaltning och det arbete som vattendirektivet kräver. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i kommunal verksamhet eller som konsult mot kommunal verksamhet med miljö- och naturvårdsfrågor av olika slag. Då du kommer arbeta med kartsystem förutsätts att du har kunskaper inom GIS. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 

Du talar och skriver flytande svenska.
Körkort med förarbehörighet B är ett krav.


LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk. 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Fackliga företrädare når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00. 

ÖVRIGT 
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. 
Rekryteringen sker med löpande urval så vänta inte med din ansökan! 
Vid frågor kontakta samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm eller miljö- och naturvårdshandläggare Liisa Larsson. 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGKONTORET Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till ... Visa mer
ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGKONTORET
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om vår vision Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.
Miljö och byggkontoret i Hagfors Kommun är en liten verksamhet med idag totalt 7 medarbetare varav två arbetar som miljö- och hälsoskyddsinspektörer idag. Den här rekryteringen avser förstärka arbetsgruppen med ytterligare en medarbetare inom miljö och hälsoskydd. Verksamheten är organiserad inom samhällsbyggnadsavdelningen men rapporterar mot en egen nämnd.

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken.
Du arbetar i team tillsammans med ytterligare två medarbetare inom verksamheten och förväntas självständigt handlägga, registrera, bedöma samt fatta beslut i de ärenden som du tilldelas inom ditt uppdrag. Ärenden hanteras i systemet ECOS. Eftersom vi är en liten enhet kan ditt arbete även komma att omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggkontorets verksamhetsområden.
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan relevant utbildning som vi som arbetsgivare bedömer likvärdig.  Tidigare erfarenhet av yrket eller andra liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Som person har du stort intresse för samhällsutveckling och service, du uppskattar struktur och är noggrann och det faller sig naturligt för dig att skapa goda relationer och värdefulla nätverk, både inom och utanför organisation.
Körkort med förarbehörighet B är ett krav. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.

ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rekrytering sker fortlöpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt. Rekryteringsprocess kan avslutas i förtid. 
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Sommarvikarie inom naturvård/botanik

Ansök    Mar 14    Hagfors kommun    Botaniker
ARBETSPLATS SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN Som medarbetare i Hagfors kommun är du en viktig del i arbetet med vår vision Hagfors kommun 2027 - attraktivt. Tanken är att visionen ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen och leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Det är en framtidsbild som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta framtiden med mod och positiva attityder.... Visa mer
ARBETSPLATS SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en viktig del i arbetet med vår vision Hagfors kommun 2027 - attraktivt. Tanken är att visionen ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen och leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Det är en framtidsbild som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta framtiden med mod och positiva attityder. Visionen ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om vår vision, våra styrkor, våra prioriterade områden och våra mål på hagforsstrategin.se
Samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för ett flertal olika verksamheter som till exempel gator, fastigheter, lokalvård, samhällsplanering och flygplats. Inom avdelningen samordnas också kommunens naturvårds- och miljömålsarbete. 

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker nu en sommarvikarie för arbete med inventering och sanering av främmande invasiva landväxter inom ramen för vårt naturvårdsarbete. Arbetet kommer pågå under fyra veckor med start i mitten på juli.
Du kommer arbeta självständigt med fältinventering, inmätning av berörda områden, borttagning av plantor samt dokumentation och rapportering till artdatabasen. Arbetet kommer fokusera på jättebalsamin och i mån av tid även andra främmande invasiva landväxter.
Vi söker dig med relevant kunskap, grundutbildning eller gymnasieutbildning inom naturvård, biologi, botanik eller liknande. För att kunna utföra arbetet krävs viss art kunskap och intresse inom biologi eller botanik, du kommer också arbeta med karttjänster så viss dator/teknikvana erfordras. Du kommer i samband med att arbetet påbörjas få introduktion i berörda arter samt de system som du kommer behöva använda dig av för att utföra ditt arbete.
Du talar och skriver svenska. Körkort med förarbehörighet B är ett krav.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk.

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision eller Kommunal når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.

ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rekryteringen sker med löpande urval så vänta inte med din ansökan!
Vid frågor kontakta samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm eller miljö- och naturvårdshandläggare Liisa Larsson.
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Vi söker en kemist till Analyslaboratoriet

Ansök    Jun 9    Uddeholms AB    Kemist
Uddeholms AB är världens ledande tillverkare och leverantör av verktygsstål för industriverktyg. Det är en position vi har nått genom att ständigt bidra till bättre affärer för våra kunder. Kombinationen av högteknologi och ett genuint stålkunnande präglar hela företaget; från tillverkning, forskning, utveckling och vår tekniska kundservice i Hagfors, ut till hela vår världstäckande säljorganisation. Till avdelningen Analyslabb söker vi nu dig som har kuns... Visa mer
Uddeholms AB är världens ledande tillverkare och leverantör av verktygsstål för industriverktyg. Det är en position vi har nått genom att ständigt bidra till bättre affärer för våra kunder. Kombinationen av högteknologi och ett genuint stålkunnande präglar hela företaget; från tillverkning, forskning, utveckling och vår tekniska kundservice i Hagfors, ut till hela vår världstäckande säljorganisation.
Till avdelningen Analyslabb söker vi nu dig som har kunskap inom kemi, och vill vara en del av att leverera stål av högsta klass till våra kunder!
Analyslabb är den del av Uddeholm där vi genom vårt arbete säkerställer att det stål vi levererar ut från vår produktion håller hösta klass och har precis de egenskaper våra kunder efterfrågar. Genom noggrann analys och administration är vi en kvalitetssäkrande funktion som utgör ett viktigt arbete för företagets framgång. I nuläget är vi ett tiotal medarbetare som jobbar tillsammans.

Dina arbetsuppgifter
I ditt dagliga arbete arbetar du i huvudsak med att utföra våtkemiska analyser, provberedning och analysering av prover. Att provbereda innebär att du kommer kapa, slipa, borra och fräsa. Du arbetar med förbränningsanalys, optisk emissionsspektrometri och röntgenflorecensspektrometri. Om dessa begrepp är nya för dig så kommer du att lära dig mycket och bli en fena på detta på sikt!
Att arbeta med strukturerad administration och arkivering av både prover och analysresultat enligt våra satta rutiner är en viktig del av arbete för att nå ett gott resultat.
Andra uppgifter som förekommer är underhåll av olika slag. Detta kan till exempel vara underhåll av förråd med utrustning och reservdelar, förbrukningsartiklar och medel för analyslabbet.
Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid, men skiftgående kan förekomma vid behov.

Din profil
Vi söker dig som har en relevant kemiutbildning där du besitter kunskap i oorganisk kemi. Du är noggrann och har både lätt för, och trivs med, att jobba strukturerat och med ett högt tempo. Att följa tydliga instruktioner passar dig och du hugger gärna tag i andra uppgifter som är viktiga för avdelningen då det uppstår varierande tempo i produktionstakt. Du har god datorvana och om du tidigare har erfarenhet av produktionsprocesser är det meriterande.

Information och ansökan
Skicka in din ansökan genom länken nedan (vi tar inte emot ansökan via mail). För mer information om tjänsten och avdelningen Analyslabb kontakta Ghasem Vafadar på 0563-177 22 alternativt [email protected]
Sista ansökningsdag är 3 juli men urval sker löpande så sök så snart du har möjlighet. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, projektanställning

ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss t... Visa mer
ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Du kommer i projektet att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten enhetkan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelningens verksamhetsområden.
Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet krävs. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS. Körkort med förarbehörighet B är ett krav. Flytande svenska i tal och skrift är också ett krav.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.

ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rekrytering sker fortlöpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt.
Rekryteringsprocess kan avslutas i förtid. 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, projektanställning

ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss t... Visa mer
ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Du kommer i projektet att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten enhetkan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelningens verksamhetsområden.
Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet krävs. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS. Körkort med förarbehörighet B är ett krav. Flytande svenska i tal och skrift är också ett krav.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.

ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rekrytering sker fortlöpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt.
Rekryteringsprocess kan avslutas i förtid. 

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker, laboratoriemedicin Torsby området

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Laboratoriemedicin Torsby området har drygt 30 medarbetare. Inom klinisk kemi utförs analysarbete, provtagning och funktionsundersökningar på laboratoriet sjukhuset Torsby och i primärvårdens laboratorier. Inom transfu... Visa mer
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Laboratoriemedicin Torsby området har drygt 30 medarbetare. Inom klinisk kemi utförs analysarbete, provtagning och funktionsundersökningar på laboratoriet sjukhuset Torsby och i primärvårdens laboratorier. Inom transfusionsmedicin bedrivs blodtappning, komponenthantering och serologiska undersökningar.


Biomedicinsk analytiker, laboratoriemedicin Torsby området

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på laboratoriet primärvården Hagfors, men viss tjänstgöring kan ske i Munkfors, Sunne eller Torsby. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt, utvecklande och spännande arbete inom klinisk kemi. Analysarbetet bedrivs där kvalitet och flödesarbete är en viktig del. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär bland annat av provtagning, funktionsundersökningar, handhavande av instrument och bedömning av analyssvar. Dagtid.


Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande utbildning.
Arbetet kräver att du är noggrann, välstrukturerad och har god kommunikativ förmåga. Du trivs att arbeta med förändrings och utvecklingsarbete. Du är flexibel och gillar att arbeta i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare

Vårdförbundet Helen Engström, tfn 070-379 81 04 eller Naturvetarna Linda Arvidsson, tfn 010-831 54 92. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, projektanställning

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten förvaltning kan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelningens verksamhetsområden. Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet krävs. Vi använder ärendehanteringssystemet EC... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning på tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten förvaltning kan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelningens verksamhetsområden.
Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet krävs. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS.  Körkort med förarbehörighet B är ett krav.
LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk
FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.
ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Rekrytering sker fortlöpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt.
Rekryteringsprocess kan avslutas i förtid. 
ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre

HSE Specialist för Hagfors, Borlänge och Hedemora

Ansök    Okt 8    Experis AB    Miljöingenjör
På Valmet åtar vi oss att värna om hälsa, säkerhet och miljö för våra medarbetare, samarbetspartners och kunder, liksom i de samhällen där vi verkar. Valmets funktion för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) ansvar för att främja en stark säkerhetskultur, för att utveckla och implementera vårt globala ledningssystem, för att driva förbättringsprogram och initiativ, samt för att säkerställa uppfyllandet av lag-, kund- och andra krav inom området. Valmet stärker... Visa mer
På Valmet åtar vi oss att värna om hälsa, säkerhet och miljö för våra medarbetare, samarbetspartners och kunder, liksom i de samhällen där vi verkar. Valmets funktion för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) ansvar för att främja en stark säkerhetskultur, för att utveckla och implementera vårt globala ledningssystem, för att driva förbättringsprogram och initiativ, samt för att säkerställa uppfyllandet av lag-, kund- och andra krav inom området.

Valmet stärker nu sin HSE organisation i Sverige med flera tjänster och söker dig som brinner för HSE och som vill bidra till att skapa en sund, säker och hållbar arbetsplats och verksamhet. Du motiveras av att hjälpa organisationen och dina kollegor att få in arbetsmiljö och miljötänkandet på ett naturligt sätt i vardagen.

Placeringsort: Hagfors

Arbetsbeskrivning
Som Specialist inom HSE ger du stöd till organisationen i det systematiska HSE arbetet mot uppfyllnaden av HSE mål, lagar och andra krav. Du arbetar aktivt med förbättringar genom att stötta och utveckla chefer och andra ledande befattningar i deras ledarskap inom HSE samt säkerställa att HSE kraven integreras i organisationens verksamhetsprocesser. Som HSE Specialist stöttar och utvecklar du våra medarbetare i att ta ett aktivt deltagande i HSE-aktiviteter och ett säkert beteende för en säkrare och mer hållbar arbetsplats.

Som HSE Specialist ansvarar du för att det systematiska HSE-arbetet implementeras, följs upp och utvecklas inom verksamheten samt utvecklar och underhåller ledningssystemet för HSE.

Cirka 10% av arbetstiden går åt till resande, mestadels inom närområdet till andra anläggningar inom Valmet.

Du rapporterar till chef för Kvalitet/Metallurgi och i matris till platschef Hagfors.

I rollen ingår bl. a följande arbetsuppgifter:

* Bistå arbetsmiljö- och samordningsansvariga i enlighet med verksamhetens uppgiftsfördelning med råd och anvisningar inom arbetsmiljöområdet
* Bevaka arbetsmiljölagstiftningen och arbetsmiljöfrågor som är av vikt för verksamheten; svara för kontakten med berörda myndigheter
* Kvalitetssäkring av innehåll i dokumentation som skickas till myndighet
* Sakkunnig inom arbetsmiljölagstiftning
* Initiering av implementering av nya och ändrade arbetsmiljöregler
* Uppdatering av rutiner vid förändringar i arbetsmiljölagstiftning i samarbete med rutinägare
* Säkerställa erforderligt utbildningskrav på Valmet AB:s medarbetare och personal som arbetar för Valmet AB:s räkning inom HSE:s sakområde samt utvärdering av erforderliga HSE -utbildningar
* Medverka vid utredningar av olyckor och vid behov leda utredningar av allvarliga olyckor och tillbud
* Framtagande av intern och extern arbetsmiljörapportering
* Framtagning av underlag till nyckeltal (KPI) samt uppföljning och rapportering
* Delta i internrevisioner av verksamhetssystemet med avseende på arbetsmiljö
* Bevakning av ISO 45001 samt tillser att verksamhetens ledningssystem underhålls och utvecklas.
* Stöttning och tolkning av tillstånds- och tillsynsfrågor enligt miljöbalken


Vem söker vi?
För att passa för rollen ser vi att du har akademisk utbildning inom området miljö och säkerhet eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha minst 2 års erfarenhet av liknande arbete inom tillverknings- eller processindustri där erfarenhet inom gjuteri är mycket meriterande.

För att trivas i rollen som HSE Specialist har du ett stort intresse för området och motiveras av att hjälpa organisationen och dina kollegor att få in arbetsmiljö och miljötänkandet på ett naturligt sätt i vardagen. Du har kunskap om svensk lagstiftning och standarder inom miljö- och arbetsmiljö och har arbetat med ledningssystem och ISO 14001 samt ISO 45001. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av att arbeta med internrevisioner.

Du har god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på både svenska och engelska och besitter du andra språkkunskaper är det meriterande.

Som person är du driven, resultatinriktad och kan strukturera ditt egna arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra och bygga långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Valmet med Experis AB. Ansök genom att registrera ditt CV och personliga brev på Experis.se. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Katarina Glennert på 054-221881 alternativt [email protected]. Vi ser gärna att du visar ditt intresse snarast möjligt men dock senast den 7 november 2020.

Välkommen med din ansökan!

When everything works together

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 13,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers' performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how - and above all, teamwork.

Join the team! www.valmet.com/careers Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning med tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten förvaltning kan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelnings verksamhetsområden. Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet är önskvärt. Vi använder ärendehanteringssystem... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER
Du kommer att arbeta som miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudsaklig inriktning med tillsyn enligt miljöbalken. Eftersom vi är en liten förvaltning kan ditt arbete tidvis även omfatta andra arbetsuppgifter inom miljö- och byggavdelnings verksamhetsområden.
Miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller annan utbildning som bedöms lämplig. Erfarenhet inom arbetsområdet är önskvärt. Vi använder ärendehanteringssystemet ECOS2. Körkort med förarbehörig B erfordras.
LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk
VISSTE DU ATT…
… du får 31 semesterdagar när du är fyllda 40 år och 32 semesterdagar när du är fyllda 50 år?
… du får möjlighet att omvandla semesterdagar till semestertimmar och att omvandla semesterdagstillägget till ytterligare ledighet?
… du får ett friskvårdsbidrag från din arbetsgivare?
FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision, når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.
ÖVRIGT
Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
ARBETSPLATS MILJÖ- OCH BYGGAVDELNINGEN
Som medarbetare på miljö- och byggavdelningen är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. På avdelningen arbetar vi utifrån en mycket långtgående delegationsordning. Arbetet ställer stora krav på inspektörerna med det ger också stor frihet under ansvar.
Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Tanken är att den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet. Läs gärna mer om oss i Hagforsstrategin som du finner på vår hemsida.
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! Visa mindre